maanantai 5. marraskuuta 2012

Leila Lindholm / Pala kakkua- ja paljon muuta




1. Murenna hiiva kulhoon & vatkaa joukkoon vesi , oliiviöljy, hunaja & sormisuola. Sekoita, 
    kunnes hiiva liettyy.

2. Lisää vähän kerrallaan sekottaen vehnäjauhoja & alusta taikinaa lopuksi noin 5 minuuttia.

3. Kohota taikinaa kulhossa leivinliinalla peitettynä noin 45 minuuttia tai kunnes se on 
    kooltaan kaksinkertainen        

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen

5. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, jaa kahdeksi yhtä suureksi palaksi, vaivaa &  
    pyöritä palloiksi. Taputa ne sen jälkeen noin 1 ½ cm paksuiksi leiviksi.

6. Kohota leivät kaksinkertaiseksi leivinliinan alla öljytyllä pellillä, jolle olet ripotellut   
    sormisuolaa. Aikaa tähän kuluu noin 30 minuuttia.

7. Paina sormillasi leivän pintaan pieniä syviä kuoppia. valuta niiden päälle runsaasti 
    oliiviöljyä & sormisuolaa ja mahdollisesti jotain muutakin maustetta. Esim.  
    kirsikkatomaatteja, basilikaa, punasipulia, vuohenjuustoa, rosmariinia tai parmesaania.

8. Kypsennä leipiä uunin keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne on kullanruskeita



Tätä focacciaa leivon todella usein, sillä se vaan on todella hyvää. Ohje on ihanan Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja pajon muuta. Kirja on täynnä ihania reseptejä mm. porkkanakakku, jonka ajattelin leipoa isälleni ensi sunnuntaiksi. Lisäilen ohjeen sitten :)

Haaveissa on hankkia muutama Leilan kirja lisää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !