sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Mustikkaherkkua




   Olen innostunut uudesta gluteenittomasta ruokavaliostani, kunhan vielä maltan orjallisesti noudattaa sitä. Muutama pieni lipsuminen viime päivinä ja heti vatsa reagoi niihin ikävästi. Gluteeniton ruokavalio kuullosti alkuun aika masentavalta ruokaa rakastavalle, mutta ilokseni olen huomannut miten itse leipomalla & kokkaamalla saa yhtä hyvää, ellei jopa parempaa aikaiseksi. Tärkeintä tietenkin, että vatsa voi paremmin. Noudatan gluteenitonta ruokavaliota siis ainoastaan, koska vehnä ei sovellu vatsalleni. Saatan tarvita rinnalle muutakin karsimista, mutta katsotaan sitä sitten synnytyksen jälkeen yhdessä ravintoterapeutin kanssa. Pomp de Lux- kutsuilleni leivoin kaiken tarjottavan gluteenittomina ja kovasti vieraat tykkäsivät. Tänään testasin gluteenitonta mustikkaherkkua, jonka ohjeen huomasin Helmi perunasuurimot - paketin kyljessä. Aika herkkua, joten laitan ohjeen tännekin. Ajattelin joku päivä testata saman vadelmilla tai mansikoilla.



Mustikkainen jälkiruoka ( 6-8:lle)

4dl maitoa
1dl Helmi-suurimoita
0,5dl mustikoita
0,5dl sokeria
2,5dl vispautuvaa vanilliinikastiketta

Koristeluun mustikoita


Ripottele kiehuvaan maitoon suurimot ja lisää joukkoon
mustikat ja sokeri. Jäähdytä hyvin.
Vatkaa muutama minuutti kuohkeaksi.
Vaahdota vanilliinikastike ja sekoita noin puolet siitä vatkatun puuron joukkoon varovasti.
 Annostele astioihin kerroksittain puuro ja loput kastikeesta. Koristele mustikoilla ja nauti.
Nam !

3 kommenttia :

  1. Ihanan näköistä, pitää kokeilla :) Kauniit lasit, mistä olet ostanut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. www.nougat.fi :) ja oli tosi hyvää!

      Poista
  2. Näyttääpä tosiaan herkulliselta, pitääpä testata :).

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !