lauantai 29. elokuuta 2015

Mozzarellaa & marinoituja kirsikkatomaatteja alkupalaksi



 
 
 
    Täällä on ilmassa jo matkakuumetta. Lapset odottavat innoissaan reissua ja itse en malttaisi odottaa, että pääsemme herkullisten tapasten äärelle. Yksi ehdoton tapas ravintola Barcelonassa on jälleen Cerveceria Catalana. Sinne on päästävä ja sitä suosittelen testaamaan, jos Barcelonaan suuntaat. Siihen ihastuimme mieheni kanssa molemmat.
 Tapakset on muutenkin olleet aina yksi suosikkiruokani. Niitä on niin helppoa tehdä itsekin. Yksi meidän perheen suosikki alkupala on Vappu Pimiän kirjasta ja haluan jakaa tämän herkun nyt teillekin.
 Mozzarellaa marinoitujen kirsikkatomaattien kanssa, niin hyvää.
 Pojan toinen kummitädeistä ei oikein ole tomaattien ystävä ja silti hänkin halusi tämän reseptin. Vappu on muuten aikamoinen kokki, sillä tuosta kirjasta on nyt jo useampi resepti muodostunut meidän perheen suosikiksi.
 
No mutta se ohje :
 
 
4-5 annosta
 
2 palloa hyvää puhvelinmozzarellaa
 
Rasiallinen kirsikkatomaatteja ( itse valitsen aina terttukirsikkatomaatteja, koska maku niissä on täyteläinen )
 
1 valkosipulin kynsi
 
Ruukullinen tuoretta basilikaa
 
Hyppysellinen sokeria
 
Useampi hyppysellinen laadukasta suolaa
 
mustapippuria
 
n. 0,5 dl hyvää oliiviöljyä
 
n. 4 rkl balsamicoviinietikkaa
 
 
Tomaatit huuhdellaan ja puolitetaan. Silppua valkosipuli ja basilika pieneksi. Sekoita ne tomaattien joukkoon. Lisää suola, sokeri ja pippuri. Tomaatit tarvitsevan suolaa, jotta maku pääsee oikeuksiinsa. Lisää öljy ja etikka. Anna tekeytyä puolisen tuntia. Revi mozzarellapallot käsin.
Aseta lautaselle ja lisää viereen marinoidut tomaatit. Valuta tomaattien marinadia myös juuston päälle ja herkuttele !
 
 
Nyt jatkan pakkailua :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !